Mijn lijst met blogs

vrijdag 23 december 2011

In 2012 vergaat de wereld

Misschien hebben de Maya's wel gelijk en vergaat de wereld in 2012 ?!

Ik moet lachen als ik terugdenk aan de jaarwisseling precies 12 jaar geleden. De spanning op mijn moeders gezicht en de ontlading middernacht, maar ook de verbazing. Wij leven nog! Het was ook bijna een gevoel van teleurstelling om geconfronteerd te worden met de harde werkelijkheid.. Volgende week begint school en alle computers waarop we ons huiswerk moeten doen werken nog.

Tijdens de jaarwisseling van 2012 naar 2013 zullen sommige mensen ook denken: 'wat een saai jaar, helemaal geen rampen zoals de religie ons beloofd heeft.' Ja, blijkbaar streven we naar sensatie en eindigheid, Liever een kort en krachtig bestaan, dan eeuwige rust in een vredige hemel. Al zal de doorgewinterde terrorist ze op eigenzinnige wijze allebei nastreven.

Ik kan me herinneren dat we op de basisschool een oude versterker hadden staan. Het was helemaal geen mooi ding, maar het maakte toch het allervetste rockgeluid dat ik ooit gemaakt heb tot de dag van vandaag. Twee minuten later was ie dood. Voor zijn roemruchte einde komt de versterker onder hoge voltage de versterker tot leven. Het is bekend dat hardrock bands als Guns 'n' roses hun versterkers op 300 volt zetten. Dan klinken de Marshall bakken het vetst.

Onder druk ontstaan hele bijzondere dingen die niet na te maken zijn. Zoals diamant. Diamant is diep in het binnenste van de aarde  ontstaan. Als koolstof stevig wordt samengeperst, wordt het grafiet. Als grafiet onder geweldig hoge temperatuur (1300 tot 2000 ° Celsius) wordt samengeperst onder een onwaarschijnlijke druk van duizenden atmosferen, wordt diamant verkregen.

Onder druk ontstaan ook hele waardevolle dingen. Druk comprimeert de energie tot in kleinere hoeveelheden. Dankzij de olie kunnen we een auto vervoeren. Immers, water heeft ook energie, maar de hoeveelheid per unit is veel te laag. Je zou 100 liter water moeten vervoeren om de energie te bereiken die je uit 0,005 liter benzine weet te halen (deze cijfers zijn overigens totaal willekeurig, maar je snapt mijn punt)
Onder druk komen waardevolle dingen tot stand. Je kunt meer rekenen op iemand die 60 uur per week werkt, dan iemand die zonder werk zit. Degene die werkt zit in de actie-stand en hoeft niet te switchen van vrijheid naar werk. Misschien kun je je nog herinneren hoe vermoeiend de oefening bij gymnastiek was waarbij je een stukje lopen moest afwisselen met een stukje rennen. Dan kun je maar beter de hele afstand rennen.

Mijn vermoeden voor 2012 is dat het ofwel een grote teleurstelling zal worden, ofwel dat er een self-fulfilling crisis ontstaat, met veel druk en hoge temperaturen. We zullen dan over een aantal jaar terug kunnen kijken naar een jaar waarin onder hoge druk veel nieuwe dingen zijn gestart.

Zoals de Drum Academy.. (je bent erin getrapt ! Dit was reclame ! Neem nu een proefles voor €20 in januari 2012)
www.drumacademy.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten